Мерки за неотклонение задържане под стража са наложени на 14 граждани

...
Мерки за неотклонение задържане под стража са наложени на 14 граждани
Коментари Харесай

Оставиха в ареста 14 афганистанци и българин, превозвал ги с микробус

Мерки за неотклонение " задържане под стража " са наложени на 14 жители на Афганистан и български водач на микробус , в който са пътували непознатите жители, оповестиха от Районния съд в Кюстендил.

" От събраните по делото доказателства следва първичен извод, че обвинените са направили закононарушението , за което им е повдигнато обвиняване, за което се планува наказване " отнемане от независимост " до 5 години. Налице е и втората причина за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража ", а точно: заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение. Обвиняемите нямат местопребиваване на територията на България, минали са нелегално българо-турската граница на страната, заради което съдът смята, че са налице и двете кумулативни предпоставки за уважаване на настояването на прокуратурата. 
Гражданите на Афганистан бяха арестувани на 1 септември, при инспекция на лекотоварен автомобил " Форд ", в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Олтоманци ", стимулират решението си от районния съд в Кюстендил. 

Определенията на Районния съд - Кюстендил във връзка с афганистанските жители подлежат на обжалване с частна тъжба и частен митинг, пред Окръжен съд - Кюстендил.

Съдът почете настояването на прокуратурата и остави в ареста и водача на микробуса, в който са пътували непознатите жители. 29-годишният Г. М. от област Перник се е признал за отговорен, изразил е страдание и твърди, че е бил измамен от незнайни лица . Съдът смята, че от събраните доказателства, въпреки производството да е в доста ранен стадий, може да се направи изискуемото от закона обосновано съмнение, че точно привлеченото към наказателна отговорност лице е направило закононарушението, за което е привлечено да дава отговор. 

Става дума за тежко съзнателно закононарушение , за което законът планува наказване " отнемане от независимост " за период от 1 до 6 години . Обвиняемият не е осъждан досега и няма регистрирани престъпни прояви.

Извършеното действие е с огромна социална заплаха, към което се постанова по-сериозна сдържаност от страна на обществото, заради което и съдът намира, че е налице повишена социална заплаха на действието и в същото време е налице обосновано съмнение обвиненият да се укрие, с цел да избегне наказателна принуда, написа в претекстовете на съда.

Определението не е дефинитивно, предстои на обжалване пред Окръжния съд.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР